NCC

Invigning för nya lägenheter vid resecentrum

Mycket snart är det inflyttningsdags för de första hyresgästerna i NCC:s två husbyggen vid resecentrum. Satsningen är också ett led i att ytterligare knyta ihop Örnsköldsvik och Umeå.

Det är NCC som bygger två hus på det som kallas Örnfraktstomten. Företaget bygger åt Umeåföretagen KRK i Umeå Fastighetsaktiebolag och Näslunds Fastigheter AB. Förarbetet startade för två år sedan och grävarbetena förra sommaren.

     – Nu är det småfixet kvar, som målning och golvläggning, berättar Stefan Israelsson, produktionschef på NCC. Den 1 december i år ska den första hyresgästen flytta in och sedan kommer det att fortsätta i en jämn ström.

     – Alla lägenheter är inte uthyrda än, men det finns ett stort intresse. Men det kan ju vara så att många har hus de först måste sälja, säger Stefan Israelsson.

– Alla lägenheter är inte uthyrda än, men det finns ett stort intresse. Men det kan ju vara så att många har hus de först måste sälja, säger Stefan Israelsson.

 

Regionerna knyts ihop

Totalt handlar det om 72 hyreslägenheter fördelade på två fastigheter, plus två affärslokaler.

     – Affärslokalerna ligger i det nedre huset närmast vattnet. De är ännu inte uthyrda men skulle kunna passa bra som butik eller frisersalong till exempel, säger Stefan Israelsson. Fastigheterna rymmer ettor på 36 kvadratmeter, tvåor på 51.5 och 54 kvadratmeter och treor på 64 kvadratmeter.

 Nybygget kommer att tillgodose en del av behovet av mindre lägenheter i centrum, enligt konceptet ”folkboende”.

     – Konceptet är framtaget av NCC och det är ett sätt att bygga som folk har råd med. Det handlar om luftiga, trevliga och ytsmarta lägenheter till vettiga priser. Det blir alltså inte en massa extra kvadratmeter som kostar onödigt med pengar, berättar Stefan Israelsson. Satsningen från Umeåföretagen är också ett steg i att ytterligare knyta ihop regionerna.

     – Eftersom lägenheterna ligger så nära resecentrum blir pendlingen enklare, hyresgäster skulle kunna arbeta i Umeå men bo i Örnsköldsvik, säger Stefan Israelsson.

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund