NCC har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB att skapa tre bostadshus på Framnäsudden.

Framnäsudden – nytt bostadsområde växer fram i hjärtat av Örnsköldsvik

I träffpunkter där stad möter hav, ett stenkast från evenemangsarenan Fjällräven center på en exklusiv tomt i centrala Örnsköldsvik, växer nu ett nytt toppmodernt bostadsområde fram -Framnäsudden.

NCC har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB att skapa tre bostadshus, två med fjorton respektive elva våningar, samt ett mindre hus på fem våningar, som utöver lägenheter även ska inrymma någon form av restaurang och/eller kontorsverksamhet. Det ska byggas garage och på området planeras det för grönskande ytor som knyter an till Lungviksparken strax intill.

– Det behövs alltid fler bostäder, speciellt då industrin i Örnsköldsvik tar hem stororder efter stororder. Jag har mina rötter i Örnsköldsvik och det känns därför extra roligt att få ta sig an det här bostadsprojektet på denna fantastiska tomt, säger Andreas Wikman, affärschef NCC.


Arkitekt för bygget är Staffan Lindahl vid TM Konsult, som designat tre byggnader med moderna uttryck i svart och vitt, som kommer att ge betraktaren från staden ett intryck av smala siluetter mot havet för att inte begränsa utblickarna.

– Nyproduktion har genom tiderna gått bra i Örnsköldsvik, det finns ett stort intresse och många är nyfikna av de projekt som genomförs i vår kommun, säger koordinator Gunilla Wästlund, Fastighetsbyrån Höga Kusten.

Attraktiva lägenheter i attraktiva lägen.

Tillsammans med ansvarig mäklare Annica Åslund Olsén sköter hon försäljningen av lägenheterna.

– Många drömmer om möjligheten att sätta sin egen prägel på sitt nya boende. Att köpa nyproduktion är spännande, det är en resa, från den första tanken om att byta boende till att se huset och den nya bostaden växa fram, säger Gunilla.


Byggprojektet är indelat i tre etapper. Första etappen med 51 lägenheter, är redan igång, under sommaren ska det pålas och efter semestertider byggs stommar för huskroppen. Planerad inflyttning är någon gång vid årsskiftet 2022/2023.
– Intresset för Framnäsudden var stort redan innan säljstarten och de större lägenheterna såldes snabbt. Vi får fortfarande nya förfrågningar varje vecka och snart är alla lägenheter i första etappen sålda, säger Annica Åslund Olsén.


Just nu pågår planering och intressekoll för etapp två, femvåningshuset med femton lägenheter som kommer inrymma restaurang/kontorsverksamhet. Säljstart för lägenheter i etapp två förväntas ske efter sommaren.


Mer information: framnasudden.se


Text: Susanna Sjöström

Foto: TM Konsult

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund