Åke Holmberg, vd vid CoreIT. Fotograf är Angelica Holmberg.

Expansiva CoreIT rekryterar ständigt

CoreIT i Örnsköldsvik växer stadigt och är alltid på jakt efter rätt kompetens. Bara under det här året behöver företaget anställa ytterligare sju personer. Under sina tio år har CoreIT expanderat från start. Ledningen är övertygad om att företaget kommer fortsätta sin stabila och positiva utveckling.

    – Vi behöver alltid rätt kompetens och då framför allt systemutvecklare, systemvetare, nätverkstekniker, IT-konsulter och programmerare. Vi har just nu fem platsannonser ute och kommer att gå ut med ytterligare två snart, säger Jörgen Nilsson, personalansvarig vid CoreIT.

    Det är trångt inne i CoreIT:s lokaler på Hörneborgsgatan och det märks att det är ett växande företag.

    – Till hösten kommer vi att få dubbelt så stora lokaler och ta över våningsplanet under oss. Det behövs verkligen, säger Åke Holmberg.

    I dag har CoreIT 45 anställda och omsätter cirka 80 miljoner kronor. Åke Holmberg tror på fortsatt stadig utveckling med cirka fyra till fem nyanställda per år. De flesta av kunderna är små- och medelstora företag med någon form av anknytning till Örnsköldsvik. Dessutom har CoreIT kunder

från hela Västernorrland och Stockholm.

    Jörgen Nilsson och Åke Holmberg tror att framgången beror på att de är en komplett

IT-leverantör och att kunderna är trygga med

deras kompetens. Inriktningen är kvalitet och de har ett internt program för kompetensutveckling. Där mäter de kvalifikationer och varje medarbetare utvecklas kontinuerligt. Åke och Jörgen menar att det inte minst är viktigt i IT-branschen, där utbildning snabbt blir inaktuell.

    – Det är inte enkelt att rekrytera, men vi har haft tur och fått den bästa kompetensen. Vi jobbar brett med att knyta till oss både erfarna medarbetare och nyutbildade från universiteten. Dessutom riktar vi oss aktivt till hemvändare och utflyttare, säger Jörgen Nilsson.

Åke Holmberg tillägger:

    – Rekryteringsproblemet är ett problem i hela IT-branschen, oavsett om det är i Örnsköldsvik eller i Stockholm. Men vi har haft fördelen att lyckas behålla vår personal över tid. För våra kunder skapar det trygghet att samarbeta med en IT-leverantör som står för kontinuitet och långsiktighet.

Även om det kan vara svårt att hitta rätt

profiler finns det undantag. Åke Holmberg berättar om hur en av deras anställda kom i kontakt med CoreIT av en slump.

    – Då bodde han i Märsta utanför Stockholm men hade börjat fundera på att flytta. När han tittade på en match med MODO Hockey såg han vårt företagsnamn på tröjorna. Efter matchen googlade han på CoreIT och blev intresserad. När han tog kontakt med oss visade det sig att vi behövde just hans kompetens. I dag bor han i Örnsköldsvik och jobbar hos oss.

 

KORTA FAKTA:
IT-företaget CoreIT bildades 2007 av de tidigare kollegorna Åke Holmberg, Jörgen Nilsson, Jim Rönnlund och Jens Boveng. De fyra delägarna hade olika kompetenser som kompletterade varandra. Det blev stommen till CoreIT:s affärsområden och bredd.

Företaget erbjuder tjänster och produktförsörjning inom drift, infrastruktur, systemutveckling och servicedesk.

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund