NCC planerar för fler lägenheter.

Bygget av bostäder fortsätter

Efterfrågan på bostäder är fortsatt stark i kommunen och nu får Örnsköldsvik ännu fler lägenheter. Planer för nybyggen är i full gång och NCC håller som mest på med planarbete för Bryssel och Lugnet.

Nordeks byggprojekt Venedig har nyligen skapat hyreslägenheter mitt i stan på Centralesplanaden och för NCC:s del pågår planarbetet i detalj för lägenheter i områdena som kallas Lugnet och Bryssel.

– Örnsköldsvik är en fin stad där det finns flera överlägset bra lägen att bygga på. Vi ser en efterfrågan på lägenheter med centrala och bra lägen och dessutom gör Botniabanan det attraktivt att bo i Örnsköldsvik. Restiderna är inte så långa och det fungerar bra att pendla, säger Stefan Israelsson, produktionschef vid NCC Building Sweden.

NCC bygger Lugnet på uppdrag av fastighetsbolagen Näslunds och NRK. Det kommer att bli två hus mellan Lugnviksgatan och Backgatan. Husen får åtta våningar med 50 hyreslägenheter vardera.

– Vi har nu lämnat in underlag för detaljplanen för Lugnet och om allt går enligt plan börjar vi bygga till våren. Själva bygget tar därefter cirka 18–20 månader. Det kommer att bli ettor och tvåor och vi ser att det finns en bred målgrupp där lägenheterna passar både äldre och yngre, säger Stefan Israelsson.

NCC arbetar också tillsammans med HSB för att ta fram plan för HSB:s Bryssel. Planen är att bygga cirka 40 bostadsrätter på Fabriksgatan.

 

 

Text: Erika Westberg
Foto: Devocy

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund