Paradiset lockar till sig cirka 200 000 besökare per år.

Paradiset - en växande oas för hela familjen

Paradisets upplevelsebad och spa erbjuder upplevelser för hela familjen och sedan anläggningen
slog upp portarna för första gången 1971 har verksamheten ständigt utvecklats.

I Paradisets simbassäng samsas badgäster, simskoleelever, simsällskap och motionssimmare om tid och plats. För att möta upp det stora behovet hos de olika målgrupperna och kunna erbjuda fler skolelever simundervisning satsas nu 72 miljoner kronor i en helt ny simhall med byggstart 2018.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen får komma igång. Vi kommer att kunna erbjuda våra gäster en fullstor simbassäng som passar bra för simtävlingar på nationell nivå samtidigt som vi fördubblar möjligheterna för simundervisning, säger David Berglund, enhetschef på Paradiset.

 

Simbassängen blir 25 x 21 meter och inrymmer åtta simbanor som är två och en halv meter breda. I den nya simhallen kommer det även att finnas läktare för 160 besökare med tillhörande torrutrymme och ingång, toaletter och hiss. Med hjälp av en gångbro knyter man samman den gamla och nya byggnaden.

Inspirationen till utformningen av den nya simhallens fasad är hämtad från parken i anslutning till Paradiset. Fasaden kommer att vara i spegelglas med spaljéer täckta av lummiga grönska. Simhallen förväntas vara färdig och tas i bruk år 2020. Paradisets visioner för utveckling av verksamheten sträcker sig även bortom den nya simhallen. Det finns planer på att äventyrsbadet ska få ett tydligt pirattema, där endast fantasin sätter gränserna.

– Vi har börjat med vårt pirattema i upplevelsebadet i liten skala med bland annat ett digitalt piratspel som lockar våra besökare till att gå på skattjakt. Under loven anställer vi också piratskådespelare som hittar på roliga aktiviteter med våra besökare. Men det är bara början, vi har nu även tagit fram våra första skisser på ett stort piratskepp som på sikt ska finnas i badlandskapet, säger David Berglund.

I spaavdelningen är det redan i höst på gång en renovering av restaurangen och under kommande år kommer man även att utöka sina ytor och komplettera med fler avslappnande aktiviteter. År 2021 är det dags att renovera den befintliga simbassängen, som redan idag fått en renovering av bassängbotten.

– Vi är inne i en spännande tid just nu med många roliga och utvecklande inslag och vår målsättning är att vi även i framtiden ska vara ett av de bästa besöksmålen med något för alla i familjen, säger David Berglund.

 

 

Text: Susanna Domeij
Foto: Håkan Nordström

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund