Kristoffer och Susanne Lindström planerar att ordna konferenser och aktiviteter i Järnkrogen på Genesmon.

Järnkrogen får nytt liv

Från och med i sommar planerar företaget Aktivator att arrangera gruppaktiviteter av olika slag

i Järnkrogen som ligger i anslutning till fornbyn på Genesmon.

Det är en solig dag på Genesmon. Några cyklister passerar längs Höga Kusten Leden, kanske på väg till havsbadet Nyänget som ligger ett stenkast bort. Några getter betar utanför fornbyns rekonstruerade långhus när Susanne och Kristoffer Lindström från företaget Aktivator hälsar välkommen till Järnkrogen.

 

– Vi älskar den här platsen, säger Kristoffer. Framför allt naturen, men också att den passar vår verksamhet så bra.

 

– Det är otroligt vackert, fyller Susanne i. Här finns ett fantastiskt lugn och så mycket potential. Kombinationen mellan fornbyn, havsbadet, skogen och Järnkrogen gör att vi länge velat etablera oss här. Det känns som att det skulle passa så bra ihop. Och jag trivs verkligen här ute.

 


Företaget Aktivator har funnits sedan 1999. Verksamheten består av gruppaktiviteter av olika slag. Hittills har verksamheten varit nästan helt mobil, där de hyrt ut aktivitetsutrustning i form av vattenskotrar, hoppborgar, kajaker och mycket mer. Utöver det har de ordnat konferensaktiviteter i samarbete med konferensanläggningar runt om i regionen.

 

– Vårt fokus har alltid varit aktiviteter. När jag startade företaget tänkte jag ibland – Tänk att det går att jobba med det här, säger Kristoffer och skrattar lite. Jag tror att det som driver mig är mötet med människor. Det är så himla roligt. Vi får dessutom chans att träffa människor när de är på väg att göra nåt spännande, vilket gör att de alltid är trevliga och glada. Jag tror det är det som gör jobbet så kul.

Tanken med Järnkrogen är att förutom den mobila verksamheten bygga upp något mer permanent. Företag och andra grupper ska kunna ha möten eller fester och kombinera det med aktiviteter om de vill. Aktivator har redan tidigare hyrt in sig i lokalerna, men från och med i år har de ett mer långsiktigt avtal som skapar ytterligare förutsättningar.

– Vi har börjat anpassa Järnkrogen för att kunna ta emot grupper av olika slag, berättar Susanne. I lokalen, som tidigare varit café, går det servera mat, och ha möten. I framtiden hoppas vi kunna bygga mer fasta anläggningar på området utanför, som till exempel en höghöjdsbana bland tallarna på mon, en fast femkampsbana eller nåt annat. Vi har många idéer. Till att börja med kommer anläggningen att vara bokningsbar. Men vår förhoppning är att i förlängningen också kunna ha viss drop-in-verksamhet, både när det gäller mat och aktiviteter. Men där är vi inte ännu.

 

Text: Jessica Andersson

Foto: Jessica Andersson

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund