Markus Näslund är nöjd över hur arbetet med Strandkajen går framåt. I februari 2020 ska fastigheten vara inflyttningsklar.

Mycket som händer i Inre hamnen

I Örnsköldsviks inre hamn är det mycket som händer. Kajområdet renoveras och bygget av Markus Näslund fastighet Strandkajen har startat. Under hela juni pågick febril aktivitet för att bli klar med ytan på den nya kajen innan O-Ringen satte igång.

Hela kajområdet, från Fjällräven Center till Saltmagasinet, har renoverats och förstärkts. Det kvarstår en del arbete innan det är helt klart, men den vackra hamnen är nu återigen promenadvänlig.

Byggandet av ett modernt lägenhetshus i Markus Näslunds regi har också kommit en bit på väg. De gamla byggnaderna har rivits och till hösten startar pålningen som krävs innan själva fastigheten börjar ta form.

 

– Det är skönt att det kommit igång, säger Markus. Jag hoppas att det här ska bidra till att Inre hamnen blir ett levande område där folk tycker om att vara året om. Och självklart att det ska bli lägenheter som folk trivs i.

Markus Näslund

Strandkajen, som projektet heter, kommer att rymma 38 lägenheter i olika storlekar. I entréplan är det klart att två restauranger med lokal förankring kommer att flytta in när fastigheten står klar. Övik Marina & Motor kommer också att etablera sig i det här mer centrala läget.

 

 

– Det känns bra att ha hittat hyresgäster för markplanet som passar in i området, säger Markus. Nu är också alla lägenheter sålda med undantag för en handfull ettor, vilket är fullt naturligt då mindre lägenheter ofta investeras i på kortare varsel.

 

I februari 2020 beräknas fastigheten vara klar för inflyttning. Och Markus Näslund känner sig nöjd med att få ta del i utformningen av Örnsköldsviks stadsbild.

 

– Det finns en framtidstro i Örnsköldsvik, säger han. De senaste åren har det hänt mycket i hela kommunen. Alla byggprojekt som pågår visar på det. Det är en stad med en positiv syn på framtiden.

 

Text: Jessica Andersson

Foto: Jessica Andersson

Skiss: Staffan Lindahl

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund