Nya Östmans musik satsar för framtiden

Skyltfönstret vid Fabriksgatan är en välbekant syn för alla Örnsköldsviksbor. För några år sedan var det nära att butiken skulle läggas ner. Men två anställda, Andreas Andersson och Mattias Sundberg, bestämde sig för att ta över och satsa för framtiden.

– Det är klart att det behövs en musikaffär i stan, säger Andreas. Vi vet att det är tufft, men den vanliga markservicen för de som spelar måste ju finnas. Dessutom har vi en god kontakt med dem som håller på med musik, däribland kyrkan, skolan, hobbymusiker och proffs.

 

Familjeföretaget Östmans musik etablerades 1935 och har legat på Fabriksgatan sedan 1963. Andreas och Mattias tog över på kort

varsel, strax innan julhandeln skulle dra igång 2015. Och idag är de väldigt nöjda över sitt beslut.

– Vi ser på städerna runt omkring hur musikaffärer lagt ner. I Umeå finns numera bara en musikaffär, I Sollefteå finns ingen och inte i Härnösand heller.

 

Att det finns butiker och verksamheter av olika slag är en viktig faktor för att skapa en levande stadskärna. Och Andreas och Mattias ser att affärsidkarna fyller fler funktioner än så.

– Det handlar inte bara om att staden ska ha mer aktiviteter. Vi som butiksägare betalar också skatt till kommunen som går till snöröjning och dagis och så vidare. Så en stor del ger vi faktiskt tillbaka till kommunen också.

 

 

Text: Jessica Andersson

Film: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund