Kusthöjden tar höjd

Örnsköldsvik har många attraktiva områden på gång. Ett av dem är bostadsområdet Kusthöjden på Varvsberget. Visionen är att fler bostäder ska byggas med utsikt över centrala Örnsköldsvik, havsfjärden, hamninlopp och Inre hamnen. Ett antal exploatörer har redan visat intresse.

Bostadsområdet Kusthöjden ligger endast några minuters bilväg från centrala Örnsköldsvik. Kvällstid har de boende ett panorama av stadens lyktor utanför fönstret, och området erbjuder närhet till såväl slalombacke och motionsspår som vacker natur, golfbana och centrala stan.

För tre år sedan köpte kommunen mark på Kusthöjden för att kunna färdigställa området och göra det mer intressant för nya entreprenörer. Nu börjar arbetet synas även konkret.

Till att börja med ska vägen upp till området att färdigställas med asfalt, räcken, belysning samt en gångväg. Det arbetet planeras komma igång redan våren 2019.

I ett senare skede skulle gångvägen kunna kortas ytterligare med en snedhiss. Med de förbättrade kommunikationerna hoppas kommunen att intresset ökar ytterligare för entreprenörer som vill bygga bostadshus.

 

Detaljplanen är klar för tre flerbostadshus i närheten av det befintliga längst upp på området. Två av lägenhetshusen är i förhandlingsstadiet, vilket betyder att det finns intresserade entreprenörer med idéer om hur det skulle kunna bli verklighet.

 

Längs bergets sluttning finns också en vision om fler villor. I dagsläget finns 13 enfamiljshus i området.

Örnsköldsviks kommun äger ytterligare åtta tomter som kan bebyggas om intresse finns. Med en upprustad tillfartsväg och förbättrad kommunikation i form av gångväg och eventuellt en snedhiss som väsentligt kortar avståndet till nöjen, shopping och arbete i centrala stan, förutspås området få ett rejält lyft. Kommunens visioner för området går att ta del av i filmen.

 

Text: Jessica Andersson
Film: Loveframe AB/Arctic Factory AB

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund