Christina Friberg, Fastighetsägarna MittNord.

Örnsköldsviks stadskärna blir
medborgarnas nya vardagsrum

Fastighetsägarna MittNord, Cesam och Örnsköldsviks kommun har lanserat en gemensam

webbsida där alla medborgare får möjligheten att boka ett antal privata innergårdar

och offentliga platser mitt i stadskärnan.

På webbsidan taplatsiovik.se får man information och en överblick hur ställena ser ut, samt checklistor och länkar till nödvändiga tillstånd från kommun och polis.

- Tack vare en unik samverkan kan vi nu erbjuda företag, föreningar och privatpersoner möjlighet att på ett enkelt sätt boka en innergård, en del av en gata, park eller vattenyta, säger Christina Friberg, stadsutvecklare och platsansvarig i Örnsköldsvik, Fastighetsägarna MittNord.

 

Förutom att satsningen skapar utrymme för liv i stadskärnan är tanken att förenkla möjligheten för företag och föreningar att testa nya verksamheter, lansera nya produkter, arrangera events, aktiviteter eller utställningar i en kreativ miljö. Men platserna ska även kunna nyttjas av privatpersoner som exempelvis kan arrangera loppis eller bjuda in vänner fira din födelsedag på ett nytt och roligt sätt.

- För att få engagemang hos medborgare att skapa aktivitet och liv i staden behöver tillgängligheten förenklas. Som ett naturligt nästa steg hoppas vi därför även att kunna komplettera med vakanta butikslokaler för pop-up-verksamhet eller andra aktiviteter, säger Anette Forsberg, centrumutvecklare, Cesam.

 

Läs mer om innergårdarna och de offentliga platserna på: taplatsiovik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 

Text: Sven Alveryd

Foto: Håkan Nordström

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund