J18VM arrangeras i Örnsköldsvik tillsammans med Umeå.

Redo för VM i hockey för J18 herrar

Boka in påsklovet 2019 redan nu för en riktigt spännande upplevelse. Då samlas nämligen
morgondagens hockeystjärnor på herrsidan i Örnsköldsvik när J18-VM ska avgöras.

Tio lag är med i turneringen som korar nästa års världsmästare.

Örnsköldsvik, i samarbete med Umeå, arrangerar 2019 VM i hockey för herrar J18. Ångermanlands Ishockeyförbund är huvudarrangör tillsammans med Örnsköldsviks kommun med flera.

Arrangemanget förväntas dra hockeyfans från stora delar av Sverige. Omkring 250 talangscouter kommer också att finnas på plats då det här är ett utmärkt tillfälle att få en första glimt av morgondagens stora hockeystjärnor.

 

Grupp B, där Sverige ingår tillsammans med bland andra USA och Ryssland, spelas i Fjällräven Center. Och Grupp A, med bland andra Finland och Kanada, avgörs i

Björklövens hemmaarena A3 Arena. Både semifinaler, bronsmatch och final avgörs sedan i Örnsköldsvik.
– Örnsköldsvik, och Umeå, är traditionellt ett starkt hockeyområde, säger Lars Söderlind, näringslivsutveckling/event vid Örnsköldsviks kommun. Därför känns det extra roligt att få visa upp vår region i dessa sammanhang och få se de bästa ungdomarna i världen spela. Förhoppningsvis inspirerar det även ungdomarna här hos oss. En del av vår strategi är att varje år försöka få hit ett större internationellt arrangemang och vi är därför väldigt nöjda över att J18-VM kommer hit i början av nästa år.

Tio lag med spelare, tränare och övrigt team, inklusive föräldrar och vänner innebär många besökare. Omkring 300 frivilliga kommer dessutom att krävas för att turneringen ska flyta på så bra som möjligt. Det handlar om transporter, lagvärdar, mediavärdar och mycket mer.
– Ett arrangemang i den här storleken är bra för kommunen rent turistekonomiskt. Det innebär ett stort antal besöksnätter både här i Örnsköldsvik och i Umeå. Hockeyföreningarna i närområdet är i många fall engagerade. Och det har kommit in intresseanmälningar från andra orter som vill komma hit och hjälpa till. Det känns väldigt roligt, säger Lars.

 

 

Text: Jessica Andersson
Foto: Hlinka Gretzky Cup 2018 / HHOF-IIHF Images

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund