25-årige Kasper Hellström startade Solenergispecialisten, ett företag som satsar på grön el.

Satsningen på grön el en lyckad affärsidé

I början av året startade 25-årige Kasper Hellström företaget Solenergispecialisten. Ett företag som satsar på grön el, men också på ytterligare etableringar och nyanställningar.

Månader av hårt arbete, utmaningar, utveckling och tillfredsställelse. En kort summering av tiden som gått sedan Kasper Hellström startade företag tillsammans med ytterligare två personer. Vid den tidpunkten hade Kasper nyss slutat jobba som anställd säljare, men ville vidare och jobba med utveckling i någon form. Att det skulle bli inom solenergi var inte helt oväntat.

– Jag har alltid varit miljömedveten. När jag fick höra mer om solel, då växte intresset. Vill vi nå klimatmålen, måste vi satsa på en hållbar framtid. Det känns bra att jobba i en marknad med många positiva människor. Vi hjälper kunden med att använda grön el och samtidigt höjs värdet på deras fastigheter, säger Kasper.

 

Sedan företaget startades har intresset för solel ökat markant, en anledning till det är solcellsstödet. En annan bidragande faktor till uppgången är årets exceptionellt många soltimmar.

– Har man en takyta, kan man lika väl använda den till solceller. Men solceller kan även sättas upp på fasad eller läggas ut på marken, säger Kasper.

Konkurrensen i branschen är stor, framförallt i de södra delarna av landet.

– I dag är det enkelt att jämföra priserna på nätet. Så det gäller att leverera, ha duktiga montörer och erbjuda helhetslösningar.

 

Under den första tid som gått har företagets anställda arbetat inom samtliga områden, från försäljning till leverans och montage.

– Hur ska jag kunna sälja något om jag inte kan produkten? Jag tycker att det är viktig att känna till alla moment i processen och samtidigt svetsas vi samman som ett team, säger Kasper.

 

I dag har företaget fem anställda och kontor i Örnsköldsvik och Stockholm. I början av nästa år öppnas kontor i Umeå och en platsansvarig har precis anställts.

– Om några år hoppas jag att vi är etablerade på ännu fler orter i norra Sverige och har många duktiga montörer.

Att det skulle bli en utmaning att starta företag hade Kasper förstått. Men att det

skulle bli så här tufft och tidskrävande hade han inte anat.

– Men det är värt det! Det är roligt, motiverande, utvecklande och framförallt intressant att få lära sig mer om en helt ny bransch. En bransch som också efterfrågas och som ofta lyfts fram i positiva sammanhang.

 

För andra som står i startgroparna till att starta företag har Kasper några tänkvärda tips.

– Känn efter och gör det du verkligen vill göra och var beredd på att lägga ner mycket tid. Ta del av andras erfarenheter och dela med dig av dina. Ett tredje tips är att man måste våga för att lyckas. Om jag lyckas är för tidigt att säga, men jag vågade i alla fall satsa.

 

Text: Sofia Göth
Foto: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund