Utsikten avgörande när Mats-Ove bygger om det gamla slangtornet

Få Örnsköldsviksbor har missat det spektakulära bygget vid den tidigare brandstationen vid E4. På en av centrala stans högsta punkter bygger företagaren Mats-Ove Eriksson - utsedd till Årets företagare i Örnsköldsvik 2012 - sitt drömboende. Inflyttning blir det förhoppningsvis i slutet av sommaren.

Men från början var det inte givet att det skulle bli en bostad i det gamla slangtornet:

– Jag köpte det slangtornet för att jag först hade tänkt att bedriva en däckverkstad här. Men så funderade jag och min sambo över vad det kunde vara för utsikt här uppifrån. De skickade upp oss med stegbilen och vi fick se det här som vi ser nu och då tänkte vi att oj, det här måste vi försöka göra någonting av, berättar Mats-Ove.

 

Att förvandla det gamla slangtornet till en privatbostad har varit en resa i sig.

Ingenting liknande har byggts tidigare så det har krävts stort tankearbete och uträkningar för att få till de långa utskjutande partierna, som ska hålla såväl för vikt som för väder och vind.

– Jag har använt en teknikkonsultfirma som först har räknat på allting och sedan har två professorer, varav en i Frankrike, också varit med och räknat. Så det har varit en bumpig resa men jag har inte ångrat mig, inte än i alla fall, skrattar Mats-Ove.

 

Det färdiga resultatet kommer att bli en kombination av kontor och privatbostad.

 

Det tre översta våningarna blir bostad och inuti själva tornet blir det kontor. Efter sommaren hoppas Mats-Ove och hans sambo kunna flytta in.

– Vi har ju hållit på med det här sedan 2014 men nu börjar vi hålla ett helt annat tempo. Nu har vi börjat fundera på inredningen, säger Mats-Ove.

 

 

 

Text: Ann Sandén Nordström

Film: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund