Scandics utbyggnad ska tillgodose den ökade efterfrågan på hotell- och konferensrum i Örnsköldsvik. Till sommaren räknar man med att det ska vara helt klart.

Nya möjligheter till möten när

Scandic och Elite Plaza hotel satsar

Efterfrågan på hotell- och konferensrum ökar i Örnsköldsvik. Likaså möjligheten att mötas på

bekväma och tillgängliga ytor med nära till mat och service.

– De publika ytorna har blivit allt viktigare för alla typer av möten. Vi har många gäster

som har Scandic som träffpunkt för informella möten. De som är här och ”lobby-jobbar” och författare som sitter här och skriver, säger Anders Nilsson, hotelldirektör för Scandic Örnsköldsvik.

Såväl Scandic Örnsköldsvik som Elite Plaza hotel har under året genomfört omfattande renoveringar av konferens- och möteslokaler. För Scandics del handlar det dessutom om en rejäl utbyggnad av hotellet som man gör tillsammans med fastighetsägaren Midstar. En ny huskropp med 60 nya hotellrum och konferensavdelning är på gång, vilket innebär en utökning av antalet bäddar från 230 till 437.

– Vi bygger också ett helt nytt kök, renoverar befintliga rum och relaxen inklusive poolen samt uppgraderar rummen i den nya delen. Bland annat kommer vi att ha ett åttabäddarsrum för den stora familjen eller för två familjer som reser tillsammans. Vi har kommit halvvägs nu och i juli räknar vi med att bli helt klara, berättar Anders Nilsson.

 

Förutom att restaurangens platser mer än fördubblas blir det även en större ”break out”-yta för konferensdelen med sittgrupper, kaffemaskiner och bord för ståluncher, vilket sammantaget möjliggör att ha flera event på hotellet samtidigt.

– Under 80- och 90-talen behövde hotellgästen ett stort skrivbord för att kunna sitta och skriva och hantera papper. När laptopen kom blev skrivborden mindre och nu har vi kommit till den tredje fasen när man gärna lämnar rummet. Som gäst vill man i allt större utsträckning sitta på en publik yta. Men letar upp sitt favorithörn för att få hotellkänslan, säger Anders Nilsson.

 

För Elite Plaza Hotels del handlar det om en totalrenovering av den 1800 kvadratmeter stora konferensdelen i Arken, som Elite sedan tidigare hyr av fastighetsägaren Nyfosa.

– Generellt har mötestrenden ökat i Sverige. Det har visat sig att det är bättre att mötas utanför sina egna fyra väggar. Man koncentrerar sig bättre om man konfererar någon annanstans, säger Tanja Salchner, hotelldirektör på Elite Plaza Hotel i Örnsköldsvik.

– Vi har ju konferenslokaler i hela glaskroppen på byggnaden och det vi också vill göra är att skapa kreativa ytor för Örnsköldsvik här, till exempel använda ytorna för mässor. Man måste våga satsa om det ska hända något och vi har redan fått förfrågningar, bland annat om en rolig mässa i april nästa år, så det kommer att hända lite grejer, säger Tanja Salchner.


Totalt rör det sig om tio möteslokaler, varav den största rymmer 170 personer. Även vip-våningen med plats för upp till 30 personer renoveras.

– Den är på två våningar med bastu och konferensrum men har varit i gammalt skick. Nu fräschar vi upp allt och bygger en köksö där man tillsammans med en kock ska kunna laga middag tillsammans som en del av upplevelsen, säger Tanja Salchner.


Text: Ann Sandén Nordström
Foto: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund