I det här området på södersluttningen mellan centrum och Järved kommer 22 radhus och kedjehus i trä att byggas, med start nästa år.

Nya småhus i stadsnära läge

Under andra halvåret 2020 kommer 22 nya bostadsrätter att byggas i Lungvik,

strax utanför centrum. Området ska heta Bellevue.

Westerlinds är ett familjeföretag i Härnösand som arbetar med fastighetsutveckling. Bolaget grundades 1989 och har sedan dess gått från tre till 31 anställda. Det här är Westerlinds första stora byggprojekt Örnsköldsvik.

– Vi har nära band med Örnsköldsvik och tycker om staden. Då vi vill vara en regional spelare har vi haft Örnsköldsvik på radarn under en längre tid. Dessutom finns där bra ”go” och företagsamhet, säger vd Emil Westerlind.


Det är i kvarteret Gullvivan, mellan Första och Andra Långgatan, som Westerlinds bygger kedjehus och parhus på mellan 100 och 140 kvadratmeter. Att det blev just mindre hus var naturligt för bolaget, som är landets största återförsäljare av Skidsta Hus.

 

– Det har byggts mycket i Örnsköldsvik, men inte så mycket villor i centralt läge. Vi upplever att behovet av mindre kedjehus eller parhus i Örnsköldsvik är stort, säger Emil Westerlind.

Emil Westerlind.

För Westerlinds är det viktigt att centrum har attraktionskraft och i Härnösand är bolaget mycket engagerat i centrumutvecklingen. Emil framhåller Cesam Örnsköldsvik som en förebild i dessa frågor och tycker att stadskärnans aktörer har gjort ett bra jobb med att möta upp intresset för mat och dryck.

– När vi såg det här läget med mindre än en kilometer till Stora Torget blev vi verkligen intresserade. Vår målgrupp kommer att uppskatta närheten till centrum och arenan, och solläget med utsikt över havsinloppet och staden.

 

Bredden och längden på huskropparna från Skidsta Hus kommer att variera. Samtidigt finns det ett arkitektoniskt släktskap mellan de olika husmodellerna, som alla byggs i trä.


– Området kommer att bli harmoniskt och levande på samma gång. Vi är säkra på att det blir ett välkommet tillskott för alla som vill bo i villa, men lägga mindre tid på skötsel och transporter, avslutar Emil Westerlind.


Text: Malin Wiklund

Foto: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund