Robin prisad för sitt engagemang – utsedd till årets unga landsbyggare

Robin Hörnkvist är en driven entreprenör med många saker på gång. Han anordnar flera större

arrangemang, där Äldregalan är den största och han spelar musik och uppträder året om.

Hela tiden med hjärtat i frågor som rör landsbygdens utveckling.

Det engagemanget belönades under hösten när Robin fick motta priset som Årets Landsbyggare mellan 16 och 30 år. När han fick priset blev han förvånad – och glad. Men mest förvånad.

– Jag tror inte att jag har reflekterat över de grejer jag gör för landsbygden. Men det känns väldigt fint på något vis att få tillbaka något. För det jag känner mest i det jag gör är att jag kan påverka människor, att inspirera dem i landsbygdsfrågor och att våga att utveckla.

Robin en ung entreprenör med många järn i elden.

Motiveringen: ”Med inkluderande glädje och driv som smittar av sig, är Robin en ung entreprenör med många järn i elden. På gymnasiet arrangerade han första upplagan av Äldregalan, ett evenemang som sedan dess årligen fyller Fjällräven Center. Robin är en person som får människor att enas och som folk samlas kring, då inte endast ungdomar utan från alla ålderskategorier – kvinnor som män. Förutom sitt växande företag Scenklart AB, har Robin också ett starkt engagemang i hembygden inom bland annat GFG-Bygdsam Grundsunda, Världsklass och Ung Landsbygdsentreprenör.”


Film och text: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund