Längs Varvskajen kommer nya bostäder att byggas.

Örnsköldsvik växer - 1000 nya bostäder

Närmare 1000 nya bostäder finns i korten när Örnsköldsviks kommun synar byggplanerna för kommande år.

En giv som ska ge positiva bieffekter, fler jobb och en attraktivare stad att leva i.

- Att vi har så många projekt på gång är närmast unikt och visar att Örnsköldsvik är en plats där man vill satsa, säger Mattias Persson, kommunens mark-och exploateringschef.

Intresset för att bygga bostadsrätter, hyresrätter och villor i de centrala delarna av Örnsköldsvik är stort. Närmare 15 olika projekt diskuteras med upp emot 1000 bostäder. Från parhus i bostadsrättsform utmed Järvedsleden till närmare 100 bostads- och hyresrätter på Varvsbergets topp.

 

När nya bostäder planeras vill man få in en bredd, på läge, bostadstyp och kostnad.

– Vi arbetar utifrån att få en så bra blandning som möjligt av bostadsrätter och hyresrätter. Någon kanske ska steget till en första bostad men har inte ekonomi att köpa en bostad utan vill hyra, och kommer man utifrån finns ofta ett önskemål om att köpa en bostadsrätt, berättar Mattias.

 

Alla byggprojekt som diskuteras just nu kommer med stor sannolikhet inte att genomföras av olika anledningar, men intresset talar ett tydligt språk. Här kommer det att byggas.

 

Ett projekt där man haft säljstart och inom kort sätter spaden i backen är HSB:s byggnation av bostadsrätter i kvarteret Bryssel. Fram till och med maj månad hade 23 av 30 bostadsrätter sålts vilket innebär att byggnationen kommer att påbörjas under augusti i år.

– Det är tydligt att Örnsköldsvik är en expansiv ort. Det märker vi inte minst på bostadspriserna som ligger högt sett till de tre länen där vi verkar, Gävleborg, Västernorrland och Jämtland, säger Anders Wallner, vd HSB Södra Norrland.

 

Näst på tur för HSB är bostäder utmed Varvskajen, ett projekt som ligger några år fram eftersom detaljplanen ännu inte är klubbad och klar.

– Förväntningarna på Varvskajen är att det blir en ny fin stadsdel med ändamålsenliga, funktionella och prisvärda bostäder. Alla satsningar betyder mycket för en stad, det visar på optimism, expansion och utveckling.


De projekt som just nu diskuteras är:

Örnboet

Varvskajen

Varvskajen Seniorboende

Järved Strand

Björkplantagen

Sommarglimten

Sörliden, Amasten

Håvgatans förlängning

Bellevue

Lugnet

Loggen

Bryssel

Bonn-Olles trappa

KusthöjdenText: Sofia Göth

Foto: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund